2024. augusztus 22-25 között, a XXIII. Savaria Történelmi Karneválon bemutatkozási lehetőséget biztosítunk olyan vállalkozó szellemű, tehetséges, feltörekvő zenészek/művészek számára, akik akusztikusan, a közönség közvetlen megszólításával népszerűsítik az élő zenét. A zenei előadóknál stílus, hangszer és előadási kötöttség nincs, de előnyt jelent, ha a produkció beleillik a történelmi alapokon nyugvó fesztivál és az utcazenélés hagyományaiba.

Olyan egyéni és csoportos zenészeket várunk, akik vállalják, hogy a Savaria Történelmi Karneválon a rendezők által előre kijelölt helyszínen és időpontban akusztikus formációban fellépnek.

A zenén kívül megjelenhetnek olyan formációk is, akik más művészeti ágakban, a történelmi fesztivál hangulatába illeszkedő utcai produkciójukkal (street performance), akár a közönség bevonásával színesítik a programot.

Mivel a rendezvény ingyenes, a kiválasztott fellépőknek napi 1-szeri étkezést, valamint italjegyet és kalapolási lehetőséget tudunk biztosítani.

A közönség által legjobbnak ítélt formációk számára a későbbiekben fellépési lehetőséget biztosítunk a fesztiválon.

Jelentkezéseket benyújtani a savariaturizmus@gmail.com címre várjuk legkésőbb 2024. április 30-ig. Az e-mail tárgyában kérjük feltüntetni: Savaria Karnevál 2024. utcazene pályázat

A rövid bemutatkozás során az alábbi információkat várjuk:

  • Jelentkező formáció neve:
  • előadás műfaja:
  • előadás stílusa:
  • Kontaktszemély neve, email címe, telefonszáma:
  • Formáció rövid bemutatása (eddigi tevékenységek, fellépések, tagok, elismerések stb.)
  • Műsorterv:
  • Mellékletként hangzó és videoanyagot kérünk becsatolni.

A beérkezett jelentkezések alapján a szervezők határozzák meg a kiválasztott formációk fellépési helyszínét és időpontját.