Augusztus 24-én újra berobbant a Savaria Karnevál, ami nemcsak a profi, hanem az amatőr fotósok játszótere is.

Mint főnix a hamvaiból, feléled a Nyugat.hu karneváli fotópályázata. Várjuk a legbombasztikusabb felvételeket, amik akkorát durrannak, hogy ahhoz képest még egy történelmi ostromágyú is hangyaszellentésnek hat!

Hogy mire gondolunk pontosan? Nem a sablonos karneváli képekre. Hiszen korábban is rengetegen próbálkoztak olyan fotókkal, amiket valószínűleg előttük és utánuk is meglőttek már több százan, vagyis unalmasra sikeredtek. Na, ezek nem lesznek esélyes versenyzők.

Tehát nem feltétlenül egy nagytotálra vágyunk a felvonulókról, vagy az őket néző tömegről, az árusok portékáiról, esetleg az aktuális darab egy részletéről. Olyan jeleneteket keresünk, amiket egyéni látásmóddal mutat be a fotós, olyan karakteres arcokat, amiket egy utánozhatatlan pillanatban sikerült elkapni, de leginkább olyan felvételeket, amik az idei karneválnak egy sosem látott oldalát hangsúlyozzák.

Technikai részletek

A legfontosabb, hogy a képek mindenképpen az idei, augusztus 24. és 27. között, Szombathely belvárosában tartott Savaria Történelmi Karneválon készüljenek. És ami még fontos, hogy legyenek izgalmasak, meghökkentőek, elgondolkodtatóak!

A Savaria Karnevál végeztével pedig nincs más hátra, mint kiválogatni, kicsit utómunkázni a kedvenc fotókat és elküldeni nekünk e-mailben a karnevalfoto@nyugat.hu címre, vagy adathordozón behozni nekünk a szerkesztőségbe, aminek a címe: 9700 Szombathely, Semmelweis utca 2., Palace Irodaház, első emelet.

Na, és akkor nézzük a további kötelezően teljesítendő feltételeket az egyenlő esélyek nevében:

Digitális kép esetén a fájl maximális mérete 2 MB, a formátum kizárólag JPEG lehet!

Egy személy maximum 10 db saját készítésű képpel pályázhat.

Ne felejtse feltüntetni elérhetőségét, a készítés körülményeit, gépe típusát!

A fényképek beérkezési határideje: 2023. szeptember 15. éjfél.

Hogyan választjuk ki a győztest és mi üti a markát?

Ahogy mindig, most is lesz közönségszavazás, de nem marad el a szakmai zsűrizés sem. A közönségszavazás – attól függően, hogy mennyi nevezés érkezik – több körös lesz,

a végső döntést pedig a Dallos László fotóművész vezette szakmai zsűri fogja meghozni.

A legjobb másodmagával wellnessezhet majd a sárvári Spirit Hotel Thermal Spában, ahol el lehet kicsit engedni ezt a megfeszült 2023-as évet. De azért megsúgjuk, hogy más nyereményekre is lehet majd számítani.

Úgyhogy fotózásra fel! És nyerjen a legjobb!