Karneválszínház

A Weöres Sándor Színház és az Orlai Produkciós Iroda előadásaiban idén Hernádi Judit és Kern András lép színpadra! A két színészlegenda Stephen Sachs Valódi hamisítvány című vígjátékában mutatja meg tudásának legjavát.

Mediterrán Zeneudvar és Galéria

A komolyzene és a képzőművészetek találkozóhelye lesz idén is a Belső Uránia udvar. Az Isis Galériában képző- és iparművészek kiállításai, a játszóhelyen komolyzenészek koncertjei fogadják a nagyérdeműt.

Miraculum-Broadway

A Mira Orient Art orientális társulat idén a Broadway Club Cafe-ba invitálja a Mesés Kelet rajongóit. A Savaria Történelmi Karnevál három napja alatt változatos programokat kínálnak. A programok ingyenesek, a látogatók adományaiból a Mira Orient Art Kulturális és Jóléti Alapítvány Vas Megyei Gyermekvédelmi Központ és Általános Iskolát támogatja.

Hangár - Retro Zenepavilon

A Hangár hangszerkurzusain tanuló hallgatók előadásai, hangszersimogató, hangszeroktatás és örömzene várja a helyszínre látogatókat.

Castrum Dei - Keresztény Udvar

A Püspöki Palotában a Castrum Dei a karneváli forgatagban a találkozások és nyugalom szigete, pontosabban vára lesz. A szervezők hívnak és várnak ide mindenkit, akik szeretnének kicsit elcsendesedni, keresztény dicsőítő koncerteket hallgatni. A kapu nyitva áll minden látogató előtt vallási és felekezeti hovatartozástól függetlenül.

Trópusi lepke-, pók- és rovarkiállítás

Élő trópusi lepkék, madárpókok, skorpiók és egyéb ízeltlábúak mellett több ezer rovarpreparátum látható a kiállításon a Ferences templom színháztermében. A látogatók a saját kezükbe fogva csodálhatják meg az élő rovarokat, lepkéket.

Püspöki Palota

A három nap során az érdeklődők vezetett látogatás keretében tekinthetik meg a Püspöki palota első emeleti csodálatos barokk termeit.

Sarlós Boldogasszony Székesegyház

A Székesegyház nagyharangja mellől csodálatos magaslati kilátás nyílik Szombathely városára. Fél óránként vezetett látogatás indul a székesegyház tornyaiba maximum 15 fő részvételével.

Mindszenty tér

Szerzetesi kirakódóvásár várja a látogatókat a Karnevál három napján. A szerzetesrendek és egyházi intézmények kézműves termékeiből válogathatnak az érdeklődők. 

ELTE SEK stand

Az ELTE Savaria Egyetemi Központ standja változatos, sokszínű programokkal várja az érdeklődőket három napon át az Iseum előtt.

Folkudvar

Néptáncbemutatók, népzenei koncertek, gyerekelőadások és táncházak várják a népi kultúra művelőit és laikus szerelmeseit a Folkudvarban három napon át.

MNL Vas Megyei Levéltára

Megtekinthető a Létező szocializmus életvilágai – Vas megyei településképek egykor és napjainkban című tárlat, valamint naponta több alkalommal a programhoz kapcsolódó filmvetítés zajlik.

Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárház

A Római Birodalom több mint 60 ismertté vált római kori Isis-temploma közül az 1955-ben, Szombathelyen megtalált savariai Iseum az európai tartományok legnagyobb szentélykomplexuma volt. Falai között újjáélednek az antik római hétköznapok. A programok múzeumi belépőjeggyel látogathatók. Teljes árú: 1600 Ft/fő, kedvezményes: 800 Ft/fő, családi jegy (2 felnőtt és legalább két 18 év alatti gyermek): 2400 Ft/család

Szombathelyi Képtár

Ajándék tárlatvezetés a múzeum állandó kiállításaiban. A programok múzeumi belépőjeggyel látogathatók. Teljes árú: 1600 Ft/fő, kedvezményes: 800 Ft/fő, családi jegy (2 felnőtt és legalább két 18 év alatti gyermek): 2400 Ft/család

Schrammel-gyűjtemény

Ajándék tárlatvezetés a múzeum állandó kiállításában. A programok múzeumi belépőjeggyel látogathatók. Teljes árú: 1600 Ft/fő, kedvezményes: 800 Ft/fő, családi jegy (2 felnőtt és legalább két 18 év alatti gyermek): 2400 Ft/család

Savaria Múzeum

Záró tárlatvezetés Kovács-Krassói Anikó muzeológussal és Medgyesi Konstantin történésszel a SISI – Királyné feketén-fehéren című időszaki kiállításban. A program múzeumi belépőjeggyel látogatható. Teljes árú: 1800 Ft/fő, kedvezményes: 900 Ft/fő, családi jegy (2 felnőtt és legalább két 18 év alatti gyermek): 3500 Ft/család

Csodák Folyosója

A Csodák folyosója ismét kinyitja kapuit a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban. Kicsik és nagyok a cirkusz világában kalandozhatnak, a természettudományos laborban a színek és a kémia találkozását kísérhetik figyelemmel a kísérletezni vágyó érdeklődők csütörtökön és pénteken.

Püspöki Palota Kertje

Vár a Püspökvár címmel szabadtéri színházi események várják az igényes szórakozás híveit a Karnevál kísérőhelyszínén.

Egyházmegyei Könyvtár és Herzan-könyvtár

Karneválozzon az Egyházmegyei Könyvtárban és a Herzan-könyvtárban! Tekintse meg az egyedülálló kincseket a Karnevál időszakában kedvezményesen.

Brenner János Kollégium Udvara

A Karnevált megelőző napokban a Soltis Színház előadását és Eperjes Károly önálló estjét láthatják az érdeklődők a kollégium udvarán.

Szombathelyi Ferences templom

Komolyzenei koncert a Capella Savaria előadásában német barokk művekből.

Kilences Kultfood

A Kilences Kultfood ad otthont a BIPP! Társulat improműhelyének augusztus 26-án pénteken délután.

Katonatörténei Kiállítás és Honvédségi Toborzópont

Az Aréna u. 8. szám alatti épület udvarán a MH KIKNYP 17. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda és a MH 83. Poppr Emil Területvédelmi Zászlóalj Toborzópontot működtet, ahova várják mindazokat, akik érdeklődnek a Magyar Honvédség tevékenysége iránt. A Katonatörténeti Kiállítás mindhárom napon 10:00-18:00 óra között ingyenesen látogatható. A karneváli napokon 16:00 órai kezdéssel szervezett tárlatvezetéssel tekinthető meg a kiállítás.

Smidt Múzeum

Ajándék tárlatvezetés A Smidt Múzeum kincsei című állandó kiállításban Tangl Balázs történésszel.