ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK LÁTOGATÓKNAK
Hol találok taxit?

A területzárás kezdetétől annak végleges feloldásáig, a Kossuth Lajos utca megnyitásáig a Zrínyi Ilona utca Batthyány tér-Mátyás király utca közötti szakaszának déli oldalán (2-8. szám előtt) találhatunk taxit.
A Széchenyi utcai várakozóhelyen a felvonulások időtartama alatt, illetve a szombati kedvezőtlen időjárás esetén vasárnap délelőtt nem lesznek elérhetőek a taxik, egyéb időszakokban igen.
Mivel a lezárások a Szent Márton utcai várakozóhelyet nem érintik, így ott találhat taxit a karneváli látogató.

Milyen szálláshelyek vannak a városban?

Szálláshelyekkel kapcsolatos információkért kattints ide.

Hol tudok történelmi jelmezt kölcsönözni vagy vásárolni?

Történelmi jelmezt az Aréna u. 8. szám alatt található épület földszinti jelmezboltjában, valamint a Second Hand Aréna utcai viseletboltjában tudsz vásárolni. Amennyiben kölcsönzött jelmezt szeretnél viselni, úgy a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány jelmeztárából a Karnevál előtti napokban a meghirdetett időpontokban tudsz jelmezt választani. A jelmezkölcsönzés díja 3000-6000 forint viselettől függően, mely a jelmez tisztításának díját fedezi.

Hogyan tudok részt venni a jelmezes felvonuláson?

Amennyiben korhű jelmezt viselve szeretnél részt venni a felvonulásokon, figyeld weboldalunkon felhívásainkat, és jelentkezz online felületünkön! A jelentkezési határidő lezárultával a tudnivalókról e-mailben értesítjük valamennyi jelentkezőt.

Mit kell tudnom a jelmezes felvonulásokról?

Pénteken és szombaton 19.00 órakor, a lemenő nap fényében indul a menet a Történelmi Témaparktól. Többszáz jelmezes idézi meg a város és a régió történelmét Szombathely belvárosának utcáin. Az impozáns menetet mutatványosok, gólyalábasok, dobosok, zenészek, rengeteg tűznyelő és tűzfújó Európa számos szegletéből, valamint zászlóforgatók tarka-barka serege teszi még emlékezetesebbé. A jelmezes felvonulás megtekinthető a város több pontján felállított lelátókról is. A lelátók csak érvényes jegy birtokában vehetők igénybe. Jegyek előjegyezhetők a Tourinform Irodában (Szombathely, Király u. 1/A).

Hol jutok karneváli jegyekhez, kiadványokhoz, ajándéktárgyakhoz?

A Fő téri Karneválinformációs Pavilonban, illetve a Tourinform Irodában (Király u. 1/B) juthatsz hozzá a karneváli jegyekhez, kiadványokhoz, illetve a városhoz és a rendezvényhez kötődő ajándéktárgyakhoz.
A lelátókra jegyek válthatók online a jegy.karnevalsavaria.hu felületen, vagy személyesen a Tourinform irodában (Fő tér- Király u. sarok)

Véradóknak járó kedvezmény

A Karnevál napjaiban a Ferences rendházban várják a véradókat. A három napban vért adók kedvezményes napijegyet válthatnak a Történelmi Témapark rendezvényeire.

Szent Márton kártya-kedvezmény

A Szent Márton kártyával rendelkező helyi lakosok kedvezményes három napos jegyet válthatnak a Történelmi Témaparkba. Kedvezményes jegyre (diák, nyugdíjas, pedagógus, jelmezes) Szent Márton-kártyakedvezmény nem érvényesíthető.
A kedvezmény a Szent Márton kártya és fényképes igazolvány együttes felmutatásával vehető igénybe elővételben a Fő téri pavilonban vagy a Karnevál ideje alatt a Történelmi Témapark jegyárusító pavilonjában.

Milyen kedvezményeket vehetek igénybe?

Diák-, nyugdíjas, pedagóguskedvezmény (igazolvány felmutatásával), jelmezes jegy a Történelmi Témaparkba.

Melyik programokra, eseményekre szükséges jegyet váltanom?

A Savaria Történelmi Karnevál legtöbb helyszíne, eseménye ingyenesen látogatható. Belépőjegy ellenében látogathatók az alábbi események: Tüzes játék a Történelmi Témaparkban, Jelmezes felvonulás megtekintése a lelátókról (több helyszínen felállított fix és mobil lelátók), Történelmi Témapark katonai hagyományőrző programjai (napijeggyel vagy három napos jeggyel látogatható), esetenként egyes beltéri színházi előadások, koncertek.

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK KÖZREMŰKÖDŐKNEK (VENDÉGLÁTÓKNAK, BORÁSZATOKNAK, KERESKEDŐKNEK, FELLÉPŐKNEK)
Hová küldhetem a jelentkezésemet / bemutatkozó anyagomat, ha szeretnék a rendezvényen fellépőként részt venni?

Jelentkezésedet / bemutatkozó anyagodat / biográfiádat és a szolgáltatási árakat küldd a programszervezes@karnevalsavaria.hu e-mail címre. Amennyiben ajánlatod felkeltette érdeklődésünket, hamarosan jelentkezünk.