Az MVM idén hetedik alkalommal hívja életre az MVM ZENERGIA egyedülálló koncertjét, amelyen találkozik a zene, a vizuális élmény és a jótékonyság, valamint a klasszikus zene más műfajokkal. Az idei eseménynek a budapesti Erkel Színház ad otthont 2022. augusztus 27-én, szombaton 19:30-tól, azonban a személyes megvalósítás mellett online idén először öt vidéki nagyvárosban (Debrecen, Miskolc, Pécs, Szeged, Szombathely) is várják a szervezők a látogatókat ingyenesen, élő közvetítéssel, kiegészítő programokkal, fényjátékkal.

Idén először Debrecenben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden és Szombathelyen is várjuk, jöjjön el, és nézze a koncertet óriáskivetítőn élőben, ingyenesen! Az élő közvetítést megelőzően különleges kiegészítő programokkal is készülünk a Savaria Történelmi Karnevál egyik leghangulatosabb helyszínén.

A közvetítés előtt az alábbi programokkal várjuk a Zeneudvar (Belső Uránia Udvar) színpadán:

14:00-16:00 A Savaria Szimfonikus zenekar művészeiből megalakult kamarazenei formációk koncertjei

18:00-19:15 Kiss Márton zongoraművész koncertje - A szombathelyi születésű művész szólistaként és kamarazenészként is elismert, korrepetitorként és zongoratanárként a fiatalok nevelésére is nagy figyelmet szentel.

Műsorvezető: Horváth Nóra

A budapesti koncerteste során fellép Rúzsa Magdi (ének), Balázs János (zongora) és a Concerto Budapest szimfonikus zenekar, vezényel: Keller András.

A koncerten a klasszikus zene, a könnyűzene, a magyar népdalok, a francia sanzonok, a jazz, a rock és a régi magyar filmslágerek világából jól ismert darabok csendülnek fel olyan és előadókkal és átiratokban, amelyeket korábban még sosem hallhatott a közönség.

Az egyedi hangszerelés és a zenei rendezés feladatait Szentpáli Roland többszörös nemzetközi versenygyőztes és Artisjus-díjas tubaművész, zeneszerző vállalta el.

A zenei műsort fényfestés teszi idén is még emlékezetesebbé.

Műsorvezető: Bősze Ádám