A Karnevál családi helyszíne, a programhelyszínek egyik legnépszerűbbike nemcsak árnyas-ligetes környezetével, zöld kulisszáival, de az események sokféleségével is üdeséget kínál a Karneválozóknak.

Ugyan két év kihagyás után a legkisebbeknek minden program és esemény újdonság, gondoltunk a visszajáró kis kalandorokra is. Törekvésünk, miszerint a gyermekhelyszínen is legyen egy-egy újdonság mind a kísérő programok, mind a színpadi fellépők között, idén is maradéktalanul megvalósul!

Három napon át lesz vendégünk a:

  • Kalandozó Komédium - Furmányos Játékudvar

Vasárnap 17 órakor lép fel a Karnevál gyermekhelyszínén szintén először:

  • Farkasházy Réka és a Tintanyúl - családi koncert

Szintén először debütál Kőszegi-Arbeiter Anita meseíró nálunk, aki már városszerte ismert gyerekkönyvei révén. Tudja valaki ki az a Fülöp? Nos, az biztos, hogy nagyon kíváncsi és nagyon elmés valaki és egy szoknyán is jól mutat.

  • Az ő savariai kalandjairól mesél Anita szombaton 10 órakor.

S vajon ki az a Veronaki? Aki valójában Veronika és egy híres, számos népszerű gyerekkönyvet jegyző írónő, Varga Katalin unokája. Ha neked is az egyik kedvenc gyerekkori olvasmányod a Mosó Masa Mosodája,

  • ki ne hagyd a Veronaki Zenekar koncertjét szombaton 17 órától!

Vannak, akik nélkül nem telhet el karnevál, mert a közönség egyszerűen IMÁDJA őket:

Gulyás László Vándormuzsikus és a Langaléta Garabonciások

  • A Langaléta Garabonciások kezdik pénteken a színpadi programokat. 11 órakor magasra, mondhatni gólyalábra emelik a hangulatot, Gulyás László pedig szombaton 11-kor „Egérparádézik” a közönséggel.

Közel 20 éve nem szerepeltek a Gáyer-park színpadán: Joós Tamás, a Majorka Színház és az

Aranyszamár Bábszínház. Utóbbiak valójában azt mondták „ó, még pályakezdő koromban” illetve „100 éve már”... Az biztos, hogy nagyon várják hogy végre, és újra találkozhassanak a szombathelyi gyerekekkel. Lehetséges, hogy az akkori gyerekek gyerekei lesznek a közönség tagjai?

  • Majorka Színház: Malacon nyert királylány / péntek 15.00
  • Joós Tamás énekmondó: Violin király és Hanga királykisasszony meséje / péntek 17.00
  • Aranyszamár Bábszínház: A Holdkirály palotája / vasárnap 11.00

Ha már bábokról van szó, a kísérő programok között lesz még egy különlegesség:

Vitéz László Bábjáték-automata

Ők 6 év után térnek vissza a Gayer park árnyas fái alá mindhárom napra.

Az állandó kísérő programok közül idén is egy „miniváros” épül fel hétvégére; a Kalandjáték Savariában - Múltidéző Szombathely, interaktív tematikus játszóház és gyermekfoglalkoztató várja a játékos történelem iránt érdeklődő csemetéket. A játékon keresztül a városunkban élő, illetve a városunkba látogatóként érkező óvodás és kisiskolás korú gyerekek számára szélesebb körben tehető ismertté történelmi hagyományaink, Szent Mártonhoz való kötődésünk.

A Mívestár Egyesület népi játszótere egy különleges és nagyon látványos pihenőszigetet épít ki. A Fehérlófia Hagyományőrző Gyerekfoglalkoztatóban ezúttal egy magyar agár is vendégeskedni fog.

Mozgó mutatványosok is megjelennek a parkban:

A Tűzmadarak: Zsongi játszóháza pénteken és szombaton 14 órától üzemel, 16 órától a TrappTop Flotta gólyalábas komédiásai „repülőre” ültetik a legbátrabb gyerekeket. Az Artistica Anam Cara artistái pedig vasárnap 13 órakor érkeznek a gyerekhelyszínre ámulatba ejteni a népet.

Új elemként a hátsó betonpályán óriás darts-foci és egy lovagi kastély is a nagyérdemű közönség szórakozását szolgálja.

Továbbra is lehet kenuzni a Gyöngyös patakon, elméket izzasztani a logikai játékokkal, s testeket a Skorpió Boksz Club akadálypályáin, kishuszárokkal parolázni, íjászkodni, játszani a babaszőnyegen és különböző ügyességi fajátékokat kipróbálni.

  • S végül: ismét megrendezzük a karneváli mini-felvonulást szombaton 15 órától.

Az útvonal bővül, egészen a Fő térig menetelnek az apróságok zenekísérettel, pónifogaton.

Kérésünk, hogy korhű ruhában jelenjenek meg a vonulásban részt vevő gyerekek, hiszen ennek a látványosságnak is autentikusnak kell lennie, akárcsak a „nagytestvérének”.

Legfrissebb hírek