ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK KÖZREMŰKÖDŐKNEK (VENDÉGLÁTÓKNAK, BORÁSZATOKNAK, KERESKEDŐKNEK, FELLÉPŐKNEK)
Hová küldhetem a jelentkezésemet / bemutatkozó anyagomat, ha szeretnék a rendezvényen fellépőként részt venni?

Jelentkezésedet / bemutatkozó anyagodat / biográfiádat és a szolgáltatási árakat küldd a programszervezes@karnevalsavaria.hu e-mail címre. Amennyiben ajánlatod felkeltette érdeklődésünket, hamarosan jelentkezünk.

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK LÁTOGATÓKNAK
Hol találok taxit?

A területzárás kezdetétől annak végleges feloldásáig, a Kossuth Lajos utca megnyitásáig a Zrínyi Ilona utca Batthyány tér-Mátyás király utca közötti szakaszának déli oldalán (2-8. szám előtt) találhatunk taxit.
A Széchenyi utcai várakozóhelyen a felvonulások időtartama alatt, illetve a szombati kedvezőtlen időjárás esetén vasárnap délelőtt nem lesznek elérhetőek a taxik, egyéb időszakokban igen.
Mivel a lezárások a Szent Márton utcai várakozóhelyet nem érintik, így ott találhat taxit a karneváli látogató.

Milyen szálláshelyek vannak a városban?

Szálláshelyekkel kapcsolatos információkért kattints ide.

Hol tudok történelmi jelmezt kölcsönözni vagy vásárolni?

Történelmi jelmezt az Aréna u. 8. szám alatt található épület földszinti jelmezboltjában, valamint a Second Hand Aréna utcai viseletboltjában tudsz vásárolni. Amennyiben kölcsönzött jelmezt szeretnél viselni, úgy a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány jelmeztárából a Karnevál előtti napokban a meghirdetett időpontokban tudsz jelmezt választani. A jelmezkölcsönzés díja 3000-6000 forint viselettől függően, mely a jelmez tisztításának díját fedezi.

Hogyan tudok részt venni a jelmezes felvonuláson?

Amennyiben korhű jelmezt viselve szeretnél részt venni a felvonulásokon, figyeld weboldalunkon felhívásainkat, és jelentkezz online felületünkön! A jelentkezési határidő lezárultával a tudnivalókról e-mailben értesítjük valamennyi jelentkezőt.

Mit kell tudnom a jelmezes felvonulásokról?

Pénteken és szombaton 19.00 órakor, a lemenő nap fényében indul a menet a Történelmi Témaparktól. Többszáz jelmezes idézi meg a város és a régió történelmét Szombathely belvárosának utcáin. Az impozáns menetet mutatványosok, gólyalábasok, dobosok, zenészek, rengeteg tűznyelő és tűzfújó Európa számos szegletéből, valamint zászlóforgatók tarka-barka serege teszi még emlékezetesebbé. A jelmezes felvonulás megtekinthető a város több pontján felállított lelátókról is. A lelátók csak érvényes jegy birtokában vehetők igénybe. Jegyek előjegyezhetők a Tourinform Irodában (Szombathely, Király u. 1/A).

Hol jutok karneváli jegyekhez, kiadványokhoz, ajándéktárgyakhoz?

A Fő téri Karneválinformációs Pavilonban, illetve a Tourinform Irodában (Király u. 1/B) juthatsz hozzá a karneváli jegyekhez, kiadványokhoz, illetve a városhoz és a rendezvényhez kötődő ajándéktárgyakhoz.
A lelátókra jegyek válthatók online a jegy.karnevalsavaria.hu felületen, vagy személyesen a Tourinform irodában (Fő tér- Király u. sarok)

Véradóknak járó kedvezmény

A Karnevál napjaiban a Ferences rendházban várják a véradókat. A három napban vért adók kedvezményes napijegyet válthatnak a Történelmi Témapark rendezvényeire.

Szent Márton kártya-kedvezmény

A Szent Márton kártyával rendelkező helyi lakosok kedvezményes három napos jegyet válthatnak a Történelmi Témaparkba. Kedvezményes jegyre (diák, nyugdíjas, pedagógus, jelmezes) Szent Márton-kártyakedvezmény nem érvényesíthető.
A kedvezmény a Szent Márton kártya és fényképes igazolvány együttes felmutatásával vehető igénybe elővételben a Fő téri pavilonban vagy a Karnevál ideje alatt a Történelmi Témapark jegyárusító pavilonjában.

Milyen kedvezményeket vehetek igénybe?

Diák-, nyugdíjas, pedagóguskedvezmény (igazolvány felmutatásával), jelmezes jegy a Történelmi Témaparkba.

Melyik programokra, eseményekre szükséges jegyet váltanom?

A Savaria Történelmi Karnevál legtöbb helyszíne, eseménye ingyenesen látogatható. Belépőjegy ellenében látogathatók az alábbi események: Tüzes játék a Történelmi Témaparkban, Jelmezes felvonulás megtekintése a lelátókról (több helyszínen felállított fix és mobil lelátók), Történelmi Témapark katonai hagyományőrző programjai (napijeggyel vagy három napos jeggyel látogatható), esetenként egyes beltéri színházi előadások, koncertek.