részletes programkereső

Helyszín

Több helyszín mutatása

Műfaj

Több műfaj mutatása

Időpont

Figyelem, archív tartalom! Az itt szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
« Vissza az aktuális oldalra...

savaria történelmi karnevál 2019
Szombathely
2019. augusztus
22-25.Ludi Savarienses
savaria történelmi karnevál 2019
Szombathely
2019. augusztus
22-25.Ludi Savarienses

Taraf de Akácfa

Taraf de Akácfa
Műfaj:zene/koncert
Helyszín:Fő tér (Forum színpad)
Időpont:2019. augusztus 24. (szombat) 15:00
Időtartam: 1 óra
További időpontok:nincsenek további időpontok
Facebook https://www.facebook.com/tarafdeakacfa/
Youtube csatorna http://www.youtube.com/c/TarafDeAkácfa

A Taraf de Akácfa, egy Budapesti székhelyű zenekar, melynek tagjai olyan utcazenészek, akik Magyarországon találkoztak. A tradíció és innováció egyszerre tapasztalható meg zenéjükben, mely a szívszorítóan szép erdélyi népdaloktól kezdve az ádáz ritmusú bolgár dallamokig, a szerb kolóktól a vaskos macedón csocsekig, a táncosabb cifra, törökös darabokig sok mindent felölel. A zenekar tagjai az idők folyamán beutazták azokat a vidékeket, ahonnan zenéjük eredeztethető, a műfaj legjobb mestereitől, nagy öregeitől, híres muzsikusoktól lesve el a szakma minden fortélyát. Mindez a tudás kiegészül azzal a zenei háttértapasztalattal, muzikális hagyománnyal, amelyet a különböző kultúrákból érkező bandatagok sajátjukként hoztak magukkal – természetesen teret hagyva az improvizációnak is.

A zenekar tagjai:

Kisgyörgy Ilka - ének (Erdély, Románia)
Lulu Starr- hegedű (USA/Franciaország)
Johannes Olsson - harmonika (Svédország)
Lisztes Jenő - cimbalom (Magyarország)
Isaac Misri- gitár (USA)
Dénes Ábel - nagybőgő (Magyarország)

A Taraf de Akácfa, egy Budapesti székhelyű zenekar, melynek tagjai olyan utcazenészek, akik Magyarországon találkoztak. A tradíció és innováció egyszerre tapasztalható meg zenéjükben, mely a szívszorítóan szép erdélyi népdaloktól kezdve az ádáz ritmusú bolgár dallamokig, a szerb kolóktól a vaskos macedón csocsekig, a táncosabb cifra, törökös darabokig sok mindent felölel. A zenekar tagjai az idők folyamán beutazták azokat a vidékeket, ahonnan zenéjük eredeztethető, a műfaj legjobb mestereitől, nagy öregeitől,
híres muzsikusoktól lesve el a szakma minden fortélyát. Mindez a tudás kiegészül azzal a zenei háttértapasztalattal, muzikális hagyománnyal, amelyet a különböző kultúrákból érkező bandatagok sajátjukként hoztak magukkal – természetesen teret hagyva az improvizációnak is.

a program helyszíne