részletes programkereső

Helyszín

Több helyszín mutatása

Műfaj

Több műfaj mutatása

Időpont

savaria történelmi karnevál 2019
Szombathely
2019. augusztus
22-25.Ludi Savarienses
savaria történelmi karnevál 2019
Szombathely
2019. augusztus
22-25.Ludi Savarienses

Gyurátz Réka és Halász Bence kvótát szerzett olimpikon-dobóatléták főzőbemutatója

Bajnokok fogásai

Gyurátz Réka és Halász Bence kvótát szerzett olimpikon-dobóatléták főzőbemutatója
Műfaj:interaktív, előadás
Helyszín:GusztoTér
Időpont:2019. augusztus 25. (vasárnap) 16:30
Időtartam: 30 perc
További időpontok:nincsenek további időpontok

Bence reggelije: SERPENYŐS BUNDÁZOTT CIPÓ, MANDULÁS-PROVANSZI OLIVABOGYÓ

Vesz mályvát, póréhagymát, főtt céklát, fenyőrigót, apróra darabolt tyúkhúst. Összetört borsot és lestyánt két fontnyi óborral, egy font garummal, egy font mézzel és sok olajjal. Felkeveri, s közben kóstolja és ízesíti. Egy serpenyőbe téve, és közepes lángon felforralja. Mikor forr, hozzá önt egy sextarius tejet, és a hozzá adott tejjel felveri tojást. Mielőtt megköt ráhelyezi a pirított cipószeletet és jól összesüti. Tálaláskor provanszi marinát olivabogyót tálal hozzá.                 

Réka fogása - SERPENYŐS SÜLT HAL - FŰSZERES-ÉDES MÁRTÁS

A halat süssük meg serpenyőben. Amikor kész, öntsük rá az alábbi szószt: a megőrölt fűszereket (bors, kömény, koriander, oregano) összekeveri citromlével az apróra vágott datolyával, mézzel, sóval és defrutummal. Mikor már forró, ráönti a halra. Borsozza és tálalja. Cipó szeletet megkeni foghagymás olivaolajjal és meg pirítja.               

Réka és Bence: SÁRGADINNYE PIKÁNS ÖNTETTEL

A dinnyéket meg hámozzák, eltávolítják a magházat és felvágják kis darabokra. Ráöntik a passumot és a mézet, majd fűszerezik és hozzá adják a bort. Ezzel leöntik a dinnyedarabokat, s lehűtve tálalják.

a program helyszíne