Figyelem, archív tartalom! Az itt szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
« Vissza az aktuális oldalra...
Műfaj: | interaktív, előadás |
---|---|
Helyszín: | GusztoTér |
Időpont: | 2019. augusztus 25. (vasárnap) 16:30 |
Időtartam: | 30 perc |
További időpontok: | nincsenek további időpontok |
Bence reggelije: SERPENYŐS BUNDÁZOTT CIPÓ, MANDULÁS-PROVANSZI OLIVABOGYÓ
Vesz mályvát, póréhagymát, főtt céklát, fenyőrigót, apróra darabolt tyúkhúst. Összetört borsot és lestyánt két fontnyi óborral, egy font garummal, egy font mézzel és sok olajjal. Felkeveri, s közben kóstolja és ízesíti. Egy serpenyőbe téve, és közepes lángon felforralja. Mikor forr, hozzá önt egy sextarius tejet, és a hozzá adott tejjel felveri tojást. Mielőtt megköt ráhelyezi a pirított cipószeletet és jól összesüti. Tálaláskor provanszi marinát olivabogyót tálal hozzá.
Réka fogása - SERPENYŐS SÜLT HAL - FŰSZERES-ÉDES MÁRTÁS
A halat süssük meg serpenyőben. Amikor kész, öntsük rá az alábbi szószt: a megőrölt fűszereket (bors, kömény, koriander, oregano) összekeveri citromlével az apróra vágott datolyával, mézzel, sóval és defrutummal. Mikor már forró, ráönti a halra. Borsozza és tálalja. Cipó szeletet megkeni foghagymás olivaolajjal és meg pirítja.
Réka és Bence: SÁRGADINNYE PIKÁNS ÖNTETTEL
A dinnyéket meg hámozzák, eltávolítják a magházat és felvágják kis darabokra. Ráöntik a passumot és a mézet, majd fűszerezik és hozzá adják a bort. Ezzel leöntik a dinnyedarabokat, s lehűtve tálalják.