részletes programkereső

Helyszín

Több helyszín mutatása

Műfaj

Több műfaj mutatása

Időpont

Figyelem, archív tartalom! Az itt szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
« Vissza az aktuális oldalra...

savaria történelmi karnevál 2019
Szombathely
2019. augusztus
22-25.Ludi Savarienses
savaria történelmi karnevál 2019
Szombathely
2019. augusztus
22-25.Ludi Savarienses

Átlátszó víz legyen... – Cseh Tamás-est az Ascher Színház előadásában

Fotó: Simon Attila

Átlátszó víz legyen... – Cseh Tamás-est az Ascher Színház előadásában
Műfaj:zene/koncert, színház/utcaszínház/bábszínház
Helyszín:Művészetek utcája
Időpont:2019. augusztus 25. (vasárnap) 18:00
Időtartam: 1 óra
További időpontok:nincsenek további időpontok

Cseh Tamás ikonikus dala is szerepel abban a műsorban, amelyet Hegyi Norbert és Joós Tamás „Átlátszó víz legyen” címmel ad elő a Savaria Történelmi karneválon, így emlékezve a 10 évvel ezelőtt elhunyt dalnokra.Az előadók 2013-ban határoztak úgy, hogy Cseh Tamás születésének 70. évfordulójára "Átlátszó víz legyen" címmel egy emlékestet készítünk. Az est az Ascher Oszkár Színházban elkészült, ott is került bemutatásra, az azóta eltölt öt év alatt több mint 75 alkalommal láthatta a közönség az ország különböző településén és Budapest számos kerületében. Az idén lett volna 75 éves Cseh Tamás és halálának 10. évfordulójára emlékezünk 2019-ben. A műsor talán ezért is aktuális, hisz olyan nemzedékeken átívelő hatása a Cseh-Bereményi – és ne felejtsük Csengey Dénes szövegeire írt dalokat sem -  amely ritka a magyar zenei életben. A műsor az egyik legautentikusabb előadásban mutatja be a közönségnek Cseh Tamás dalait, erről több kritika is megemlékezik.
 A műsorból részlet hangzott el az MMA Tavaszi Irodalmi Gáláján, de az előadók ott voltak Bereményi Géza díszpolgárrá avatásán a Józsefvárosban és a Petőfi Irodalmi Múzeumban Csengey Dénesre emlékezve. A budapesti 1956-os ünnepségek zárásaként megrendezett eseményen a Józsefvárosban szintén elhangzott az előadás, ahogy 2018-ban a Múzeumok éjszakáján a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) kertjében kapott nagy elismerést a műsor.
2018-ban Kanada több városában (Torontó, Ottawa Montreal) mutathattuk be a műsort, amely egyébként rendszeresen hallható a Hunnia Bisztróban (Bp. Bank utca).  Közreműködik:Az egyik Norbert (Hegyi Norbert)A másik Tamás (Joós Tamás)A budapesti ASCHER OSZKÁR SZÍNHÁZ PRODUKCIÓJA
 

a program helyszíne