részletes programkereső

Helyszín

Több helyszín mutatása

Műfaj

Több műfaj mutatása

Időpont

Figyelem, archív tartalom! Az itt szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
« Vissza az aktuális oldalra...

savaria történelmi karnevál 2019
Szombathely
2019. augusztus
22-25.Ludi Savarienses
savaria történelmi karnevál 2019
Szombathely
2019. augusztus
22-25.Ludi Savarienses

aktuális hírek, információk

Talpra magyar!

Ez nem a magyar Ugar… hanem a Magyar Udvar! A fiatalember éppen egy ugrósra készül, ugorjanak ide ma este: fél 6-kor a Tükrös Zenekar ad koncertet, 7-kor pedig táncház lesz a díszburkolaton! Lesz ugrós is!

Talpra magyar!
Csak a kezét figyeljék!

A Rézváros legendája egyszerre utcaszínház, zsonglőrködés, artista műsor és tűztánc… Legközelebb szombaton éjjel 1:00-kor, vagyis vasárnap hajnali 1:00-kor kel életre a Művészetek utcájában. De ne csak a kezeket figyeljék, a szemünk is csalhat!

Csak a kezét figyeljék!
Vasárnapi műsorváltozás a Karnevál programjaiban

A szombat esti vihar miatt megszakadt jelmezes felvonulás az esőidőpontnak megfelelően vasárnap délelőtt 10:30-kor indul az eredeti útvonalon – nappali fényben.A felvonulás miatt néhány program módosul a délelőtt folyamán: Elolvasom

Vasárnapi műsorváltozás a Karnevál programjaiban
Hagyományőrző baba

A pénteki felvonulás egyik legfiatalabb szereplője alig pár hónapos. Amint a képen látszik, nem zavarta sem a hangzavar, sem a tömeg, sem a sok-sok idegen arc. Hogy miért nem? Mert az igazi hagyományőrző ragaszkodik az ősi anyagokhoz, eljárásokhoz és módszerekhez – ez a baba is hagyományos kendőben utazik, a szülői kebel közelében érzi a legjobban magát, és minden bizonnyal fütyül a civilizációra. Jövőre már ő is saruban rója a menetet. Nőj nagyra, kis utókor!

Hagyományőrző baba
Kiürítjük a rendezvényterületet

Kedves Közönségünk!Mivel a vihar várhatóan hamarosan eléri városunkat, a szervezők és a hatóságok döntése értelmében megkezdődött a rendezvényterület ürítése.Kérjük Önöket, hogy hagyják el a rendezvényterületet vagy keressenek biztonságos helyet!Együttműködésüket és megértésüket köszönjük!

Elindul a jelmezes felvonulás!

Kedves Látogatóink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a ma esti jelmezes felvonulás elindult. Bízunk benne, hogy a menet megelőzi az esőt, és sikeresen bejárja a tervezett útvonalat! A várható széllökések miatt biztonsági okokból a menet fáklyák nélkül vonul. Megértésüket és kitartásukat köszönjük!

Óko-repohár

A Borok utcájában garantáltan el tudjuk kerülni a műanyag poharakat: a finom nedűket üvegpohárból és kerámia bögréből is végigkóstolhatjuk. A kerámia pohárka 1000 Ft-ért megvásárolható a borászatok kínáló standjainál, azután pedig haza is vihetjük emlékül a kézzel készített egyedi kerámiákat. Azt javasoljuk, minden családtagnak vegyenek egyet, hogy otthon is lehessen folytatni a koccintást – természetesen a Savaria Történelmi Karnevál egészségére.

 

Óko-repohár
Marhajót főzött Kassai Lajos

A GustoTéren délután Kassai Lajosé volt a látványkonyha. A világhírű lovasíjász ezúttal is szenzációs műsorszámot mutatott be: látszólag mindenféle alapanyag nélkül állt neki egy ősi ázsiai ételnek. Elolvasom

Marhajót főzött Kassai Lajos
Esti koncertek

Figyelem! Sokan kérdezitek, mi lesz az esti koncertekkel:
Amennyiben az időjárás engedi, megtartjuk a programokat. Zanzibár már megy 22.40-től a Borok utcájában
Artistica tüzes show a Művészetek utcájában - már megy
Bagossy Brothers 23.15-kor kezd a Fő téren
New Level Empire 23.30-kor kezd a sötéren Ha zivatar érkezik, akkor akár koncert közben is le kell fújnunk, ezt ott a helyszínen jelezni fogjuk.

Programinformációk

AMIT BIZTOSAN MEGTARTUNK:
Sörtéren a Smoking Frog koncert elindult
Borok utcájában a Budapest Klezmer Band várhatóan 21.30-kor elindul
Fő téren a Lyre le Temps koncert várhatóan 21.25-kor elindul
Thalia Kertje 21.40-kor a Gayer Parkban elindul

AMI BIZTOSAN ELMARAD:
A Magyar Udvarban a 21.00 órára tervezett Tükrös Együttes táncháza elmarad

Kihajolni veszélyes?

A Karneválon valóban feje tetejére áll a világ… vannak szabályok, amik másként működnek, vagy éppen az ellenkezőjük igaz. Ezen a hétvégén a Gyöngyösön nem tilos a hajóvonták találkozása, a Kalandvárban kifejezetten ajánlott a fűre lépés, a Sörtéren éjfél után is van lekérés, a felvonuláson pedig veszélytelen a kihajolás!

Kihajolni veszélyes?
MINDEN PROGRAM SZÜNETEL!

Tájékoztatjuk a Tiszelt Közönséget, hogy a viharos időjárás miatt további értesítésig valamennyi program szünetel.

Kérjük, hogy ne tartózkodjanak a szabadban, keressenek biztonságos helyet!

Köszönjük együttműködésüket és megértésüket!

Esőinformáció!!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hamarosan zivatarokra lehet számítani.

A csapadékgócok lassú áthelyeződése miatt néhol felhőszakadás (rövid idő alatt 20-40 mm csapadék) is várható. A zivatarokat továbbá egy-egy helyen jégeső, illetve 60-80 km/órás, kis eséllyel 80 km/órát meghaladó szél is kísérheti.

Késő estére a legtöbb helyen lecseng a zivatartevékenység, de néhol éjszaka és hajnalban is előfordulhat zápor, zivatar.

Kérjük, hogy még a zivatar előtt vigyék biztonságos helyre a gyermekeket, és készüljenek fel a várható esőre. Jelzésünk esetén azonnal, a menekülési táblákkal jelzett irányokba hagyják el a rendezvényhelyszínt.

A várható időjárásról tájékoztatjuk Önöket.

Megértésüket köszönjük!

SZERVEZŐK

GusztoTérkép

A Batthyány téri látványkonyhában a hétvégén is jeles mesterek főznek majd nyilvánosan: szombaton 15:30-kor kassai Lajos lovasíjász készíti el az „ászt”, ami egy belső-ázsiai étel. 17:30-tól pedig a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Majthényi László mutat be egy lehetséges római ételt: csirkemelles zöldséges krémlevest.

Vasárnap 14:30-kor a Savaria Legio egyik katonája, Hende Szabolcs süt katona kenyeret és babos kását. 16:30-kor két dobóatléta, Gyurátz Réka és Halász Bence főz majd: a menü serpenyős hal, bundázott cipó és mandulás olivabogyó lesz – és még desszert is készül majd. Kóstoljunk bele!

GusztoTérkép
    ...12345...   
hirdetés
Megszakadt az esti felvonulás, ismétlés vasárnap délelőtt!

Az indulás utáni 25. percben erős viharos széllel megérkezett a vihar. A szombat esti menet eleje ugyan elindult, de a szervezők közben leállították a résztvevő csapatokat.

A szombat esti felvonulás „esőnapja”, vagyis ismétlése a tervek szerint vasárnap 10.3o-kor lesz. A lelátókra megváltott jegyek erre a programra is érvényesek, visszaváltásra csak a vasárnapi esőelőadás lemondása esetén van lehetőség.

Megértésüket köszönjük!

Megszakadt az esti felvonulás, ismétlés vasárnap délelőtt!
Ez nem fejetlenség!

Csak az egyik gólyalábas éppen rápihen az esti felvonulásra. De aki megtalálja, valójában hol tartja a saját fejét ebben a testhelyzetben, az írja meg nekünk!

Ez nem fejetlenség!
A jelmezes felvonulást megállítottuk!!

Kedves Látogatóink!

A viharos időjárás miatt kénytelenek voltunk megszakítani a már elindított szombat esti jelmezes felvonulást.
Az esőelőadás esetleges megtartásáról később adunk tájékoztatást.

Kérjük, hogy a várható vihar miatt keressenek biztonságos helyet, a programok alakulásáról folyamatosan tájékoztatjuk Önöket.

Megértésüket köszönjük!

Programváltozás szombat délben a Témaparkban

Tájékoztatjuk Kedves Látogatóinkat, hogy a szombat délben 11:50 órára tervezett Anda Lovasharc Egyesület - Nyugati Gyepűk Pajzsa Haditorna Egyesület - avar és magyar lovas harcmodor a 7-11. században program helyett a Nyugati Gyepűk Pajzsa Haditorna Egyesület, Jaurinum Győri Történeti Társaság - 11. századi Kelet-Európai haditorna kerül műsorra.

15:20 perckor pedig az Anda Lovasharc Egyesület - Nyugati Gyepűk Pajzsa Haditorna Egyesület - avar és magyar lovas harcmodor a 7-11. században programot láthatja a nagyérdemű.

A két program cseréjéért megértésüket kérjük!

Szeretettel várjuk Önöket rendezvényeinkre!

Programváltozás szombat délben a Témaparkban
Csináld magad!

Az újrahasznosítás híveit délutánonként sok szeretettel várják a Belső Uránia udvarban. Több lelkes kézműves, praktikus alkotó és leleményes ékszerkészítő várja a gyerekeket és a felnőttebbeket – leleményes találmányaikkal. Aki híve az újratervezésnek, az újraformázásnak … és egyáltalán az újrázásnak, azoknak ÚJRA hirdetjük: 15:00-20:00 óra között Csináld magad szeglet a Karneválon!

Csináld magad!