részletes programkereső

Helyszín

Több helyszín mutatása

Műfaj

Több műfaj mutatása

Időpont

Figyelem, archív tartalom! Az itt szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
« Vissza az aktuális oldalra

savaria történelmi karnevál 2019
Szombathely
2019. augusztus
22-25.Ludi Savarienses
savaria történelmi karnevál 2019
Szombathely
2019. augusztus
22-25.Ludi Savarienses

Gyerekkel a Karneválon

Amit tudnia érdemes minden karneválozó szülőnek

Forrás: Karneváliroda
Feltöltve: 2019. augusztus 13. (kedd) 15:54 - Módosítva: 2019. augusztus 13. (kedd) 16:04

A Savaria Történelmi Karnevál szervezői a kezdetektől kiemelt figyelmet fordítanak a gyermek- és családbarát programok szervezésére, megvalósítására, így mindenkit arra bíztatunk, hogy gyermekét-gyermekeit se hagyja otthon, hozza magával a karneváli forgatagba!

A Kalandvár árnyas-ligetes helyszíne a családi programok elsődleges színtere, ahol délelőttől kora estig olyan gazdag program- és aktivitáskínálat várja a kicsiket, melyet „végigkóstolni” is nehéz egy-egy nap alatt.

Az idei évben ismét a Gáyer-park színpadán varázsol Gryllus Vilmos és Palya Bea, de nem maradunk bábszínházi előadás nélkül sem, hiszen Majoros Ági és a Mesebolt is hoz egy-egy szórakoztató-kacagtató előadást a legkisebbeknek. Az egész napos foglalkoztatók akár több órás aktivitást, kézműves elfoglaltságot vagy éppen gondolkodtató kikapcsolódást nyújtanak a családoknak. A hétvége során számos alkalommal nyílik lehetőség „A tudomány gladiátorai” által végrehajtott érdekes, szórakoztató és tanulságos kísérletek megtekintésére, melyek során meglepő és „kirobbanó” élményben lehet részünk a fizikai és kémiai kísérletek során.

Szombat délután 3 órától a Gáyer-park sétaútján a kis huszárok vezetésével bármelyik jelmezbe bújt gyermek részt vehet a Mini Felvonuláson, hiszen célunk, hogy a legkisebbek se maradjanak ki a Karnevál kiemelkedő élményt jelentő programjából, a felvonulásból, melynek időpontja és útvonalának hosszúsága miatt azonban a legkisebbek nem tudnak részt venni a péntek vagy szombat esti eseményen. Jelmezvásárlásra a belváros több pontján nyílik lehetőség, egyebek mellett az Aréna u. 8. épület földszintjén található ruhaszalonban, valamint az Öreg Város Vásárába kitelepülő jelmezárusoknál. Római papírcsákót a karneváli információs pavilonok kínálnak eladásra, fakardot pedig bármelyik fajátékos árusnál találhatunk!

A kíváncsi kisgyermekeket a katasztrófavédelem tűzoltóautója és oltási bemutatója várja a Kalandvárban, és idén érdemes váltóruhával is készülni a kicsiknek-nagyoknak, ugyanis kedvező időjárás esetén pénteken, szombaton és vasárnap több alkalommal hab-partyban vehetnek részt a bulizni vágyó családok a sportpályán a tűzoltók jóvoltából.

Gyermekrendezvényeket és -foglalkoztatókat a Kalandvár mellett sok más helyszínen is találhat, ha a weboldalon megtervezi saját gyermek- és családbarát karneváli programját. A programtervezőért kattintson ide!

A legapróbb karneválozókról sem feledkezünk meg. A picurok és édesanyjuk számára a Kalandvárban a Fehérlófia Hagyományőrző Egyesület baba-mama jurtája kellemes környezetet biztosít a legkisebbek ellátására: szoptatásra, tisztába tételre. A vásári forgatagban járva-kelve azonban a Városháza földszintjén található pelenkázó és szoptató helyiséget is igénybe vehetik a mamák és csemetéik.

Ha a gyerkőc rajong a házi kedvencekért, mindenképpen látogasson el a család a Civil Korzóra, ahol a Fekete István Állatvédő Egyesület örökbefogadó gazdákra váró kisállatait simogatva értékes gondozási tanácsokat kaphatnak a felelős gazdik.

A Karnevál népszerű kísérőhelyszíne Szultánia, melynek programjai idén a Belsikátorban idézik meg a misztikus Kelet világát. A hagyományosan hátrányos helyzetű gyermekek támogatására gyűjtő szervezet munkatársai idén vendégül látják a súlyos betegségével hősiesen küzdő Erdélyi Rolikát, aki maga is részt vesz a Háremrablásban. A gyermekek támogatására nyitott családok hozzájárulhatnak a hátrányos helyzetű gyerekek körülményeinek javításához.

S hogy a rengeteg helyszín és program között az érdeklődő tömegben is biztonságban tudhassuk gyermekünket, kérjünk karneváli névmatricát a számára, melyen feltűntethetjük nevét és az őt kísérő felnőtt telefonszámát, így megadva a lehetőséget arra, hogy „elkóricált” gyermekünket egy jóérzésű felnőtt visszaterelje kísérőjéhez. Névmatricához juthat a Fő téri Karneválinformációs pavilonban, a Tourinform irodában, valamint az Öreg Város Vásárában és a Kalandvárban szolgálatot teljesítő önkéntesektől.

Amennyiben mégis kellemetlen helyzet adódik (gyermekünk elsodródik mellőlünk, baleset éri, rosszullét lép fel),hívja a 112 segélyhívószámot, keresse fel valamely Vöröskeresztes pontot, vagy kérjen segítséget a karneváli pólóban szolgálatot teljesítő szervező-rendező kollégáktól. Vészhelyzet esetén a segélyhívó számára jelölje meg a zöld helyszínjelző táblákon található számot, mely a váratlan esemény pontos helyét hivatott jelezni a hatóságok számára.

Kellemes és tartalmas időtöltést, felhőtlen szórakozást kívánunk jubileumi XX. Savaria Történelmi Karneválon a család minden tagjának!

legfrissebb híreink

Dr. Bohóc

Hát ilyen jó hely a Karnevál! A Bohócdoktor ugyan már olyan fáradt vasárnap délutánra, hogy ...

A dzsungel Könnye

Könnyesre kacagtuk magunkat - Környezettudatosságra nevelő szórakoztató „műfajtalankodás” zajlott a Művészetek utcájában vasárnap békés délutánján, ...

Vilmos volt!

Sokan összesúgtak a Kalandvárban a szülők közül: melyik Gryllus jön vasárnap koncertezni? Ezúton jelentjük – ...

Ne habozzatok!

Ha kérdezi valaki, mi volt a legjobb dolog, ami a nyáron veletek megtörtént: ne habozzatok! ...

Lánykérés a füvön

Minden évben van váratlan lánykérés a Karneválon: hol népesebb, hol szerényebb körítéssel. Ezen a vasárnapon ...