részletes programkereső

Helyszín

Több helyszín mutatása

Műfaj

Több műfaj mutatása

Időpont

Figyelem, archív tartalom! Az itt szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
« Vissza az aktuális oldalra...

savaria történelmi karnevál 2018
Szombathely
2018. augusztus
23-26.Ludi Savarienses
savaria történelmi karnevál 2018
Szombathely
2018. augusztus
23-26.Ludi Savarienses

Táncbemutatók kelet és nyugat egzotikus világából

Táncbemutatók kelet és nyugat egzotikus világából
Műfaj:tánc
Helyszín:Keleti udvar (Savaria Mozi árkádja)
Időpont:2018. augusztus 26. (vasárnap) 16:00
Időtartam: 1 óra
További időpontok:nincsenek további időpontok

Mira Orient Art
A formáció neve immár több mint egy évtizede egybe forrt az orientális tánchagyományokkal - 2004 óta a klasszikus egyiptomi és modern orientális stílus találkozásának meghatározó képviselője. Az elmúlt években látványos műsoraikkal egyaránt gazdagították a hazai és külföldi rendezvények, történelmi fesztiválok kulturális palettáját, országos versenyeken dobogós helyezésekkel tették le névjegyüket, karitatív indíttatású saját rendezvényeik mára hagyománnyá váltak- az Orient-Tál Jótékonysági Bál, Szultánia-Cafe Frei a Savaria Karnevál ideje alatt, Bellysium Hastánc Fesztivál-, a Budapest Utazó Nagycirkusz vendégművészeiként járták Európát, Mozart Szöktetés a Szerájból című operájában is sikeresen mutatkoztak be.

Freya & Inanna – Szombathely
A duó tagjai Paizer Aliz és Ipkovics Ágnes. A törzsi fúziós stílust képviselik. A hagyományos hastánc irányzatokkal szemben ebben a műfajban a független, modern amazont jelenítik meg a klasszikus, érzelmes nőalak helyett, modern nyugati zenei háttérrel.

Seres Zoltán és a Pharaoh Studio – Budapest
Kuriózum az Keleti udvar színpadán! Az orientális tánc egy férfi tolmácsolásában. Seres Zoltán és Pharaoh Studio Táncosai hét éve izgalmas, különleges műsorral ajándékozza meg a Keleti udvar közönségét.

Argentín Tango – Sopron – tangóelőadás
A Tangó, az élet a táncparketten, az élet pedig Tangó a táncparketten kívül. Tangó: szenvedély séta az ölelésben. Az ölelés által eggyé válik a táncos pár, majd egy testben két lélek elkezd szabadon lélegezni és táncolni. Ez egy, a zene lüktetése, ritmusa adta szavak nélküli improvizatív kommunikáció. A Tangó egy különleges úton a kísérőd lehet önmagadhoz is.

Lunah - Shamila Trió tagjai profi táncosok (Pető Krisztina - Lunah, Iván Bianka, és Skribáné Csuka Adrienn - Shamila),akik külön-külön már 11 éve foglalkoznak komolyan az orientális tánccal, a közös munkát 2015-ben sikeresen kezdték. Táncaikban nagy szerepet kapnak a modern show elemek és a tradicionális hastánc is.

Tobischka Kata és az 1001 Tánccsoport
Gyécsek Blanka, Horváth Hanna, Horváth Hanni, Horváth Kata és Kőhalmi Hanna 9-17 évesek, de több éves táncos és színpadi múlttal rendelkeznek. 8 éve fellépői a Savaria Történelmi Karneválnak.

a program helyszíne