részletes programkereső

Helyszín

Több helyszín mutatása

Műfaj

Több műfaj mutatása

Időpont

Figyelem, archív tartalom! Az itt szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
« Vissza az aktuális oldalra...

savaria történelmi karnevál 2018
Szombathely
2018. augusztus
23-26.Ludi Savarienses
savaria történelmi karnevál 2018
Szombathely
2018. augusztus
23-26.Ludi Savarienses

Játszóprogramok a Kalandvárban

interaktív és gondolkodtató játékok az egész családnak

Játszóprogramok a Kalandvárban
Műfaj:gyerek/családi, interaktív
Helyszín:Kalandvár (Campus Ludendi)
Időpont:2018. augusztus 24. (péntek) 10:00
Időtartam: 8 óra
További időpontok: 2018. augusztus 25. (szombat) 10:00
2018. augusztus 26. (vasárnap) 10:00

YART FAJÁTÉKOK- KÖZÉPKORI INTERAKTÍV VÁRJÁTÉKOK: Érdekel a történelem, a középkori lovagok s a várak? Már 3 éves kortól kipróbálhatóak izgalmas játékaink: katapultok, nyílvetők, valamint a vár-krikett, billegő kapu és a lovag-célbadobó

FURFANGOS CSUDAVILÁG - Kétszáz négyzetméteren várjuk a kicsiket és nagyokat, hogy kipróbálhassák a több, mint 70 játékunkat. Garantált a vidám szórakozás az egész család számára. Részlegeink: tudományos játékok, ügyességi eszközök, népi játékok, zsonglőr részleg, nemzetek játékai, óvodások sátra, logikai játékok, ördöglakatok, óriás társasjátékok.

SIMON ISTVÁN tradicionális és ügyességi fajátékok: Játékaim gondos munkával, fából készültek az egész család számára, hiszen az egészen kicsik remekül érzik magukat a kosaras körhintában, az egy évesek már tekerős autóversenyezhetnek, pecázhatnak, kipróbálhatják a hintalovat. A nagyobbak kacsát reptethetnek, háromfejű sárkánnyal küzdhetnek meg, gyakorolhatják a célbadobást és a gólyalábazást. Kitartásra ösztönző, egyensúlyérzéket és szem-kéz koordinációt fejlesztő játékaimmal várom a kisebbeket, nagyobbakat.

FEHÉRLÓFIA HAGYOMÁNYŐRZŐ GYERMEKFOGLALKOZTATÓ: Tábori élet a X. században. Berendezett autentikus jurta, "honfoglaláskori" viselet- és fegyverbemutató, íjászat, lovagoltatás (jelképes összegű térítés ellenében) várják a hozzánk betérőket. Megismerkedhetnek a korabeli gyermekjátékokkal, kipróbálhatják a hagyományos kézműves technikákat. (bőrözés, nemezelés, arc-, és testfestés korabeli motívumokkal, rovásírás). A baba-mama jurtában babaölelő és óvodás népi játékos zenés foglalkozás, szoptatási, tisztába-tételi lehetőség várja az édesanyákat.
KIEMELT PROGRAMOK:
Augusztus 24. péntek és 25. szombat:
16.00-16.30 Babaölelő zenés foglalkoztató kicsiknek
16.30-17.00 Óvodás népi játékos zenés foglalkozás
Augusztus 26. vasárnap
10.00-10.30 Babaölelő zenés foglalkoztató kicsiknek
10.30-11.00 Óvodás népi játékos zenés foglalkozás

MAGOR ÍJÁSZ HAGYOMÁNYT ŐRZŐ EGYESÜLET - életmód és harcászati bemutatók: Tradicionális jurtánkba lépve időutazásra invitáljuk az érdeklődőket. Bárki megnézheti, hogy an éltek őseink, milyen eszközöket, fegyvereket, ruházatot használtak a mindennapokban. A kiállított darabok felügyelet mellett kipróbálhatóak.

TUDOR JÁTÉKOK - logikai táblás játékok: Tizedik éve vagyunk a Savaria Karnevál visszatérő vendégei a Kalandvárban. Tíz különböző stratégia táblás játékot próbálhatnak ki az érdeklődők. A programunk ókortól napjainkig felölelik a legjobb táblás játékokat. Idén a közel hatvan különböző játékunk legjavát: a tíz legkedveltebb táblát hozzuk el Szombathelyre.Szándékunk az, hogy népszerűséget szerezzünk az emberi logikát, taktikai, stratégiai készséget megmozgató táblás játékoknak. A régi táblás játékok többsége korábban kultikus célokat szolgált. A tábla ábrái, a bábok színe, mozgása mindig jelentőséggel bírt. A játékok az eredeti szabályokkal készülnek. Minden játék tartalmaz egy kisebb történeti ismertetőt a kialakulásáról, játékká válásának előzményeiről. Elsődleges célunk, hogy egy régi játékkultúra terjedjen ismét Magyarországon, ezért nagyon fontosak számunkra azok a játszóházak, fesztiválok, ahol játékainkat testközelből megismerhetik az érdeklődők. Játékainkat nem csak gyermekeknek ajánljuk; szívesen várjuk a fiatalokat, felnőtteket, családokat és az idősebb generációt is!

MAGYAR CSERKÉSZSZÖVETSÉG III. KERÜLETE: tábori körlet bemutató, cserkész-életmód ismertetés, kerekasztal-beszélgetések, kreatív-és fotó-sarok, akadályversenyek, ügyességi játékok, rekesz-mászás, gyümölcs-limonádé-stand

VILLA RUSTICA - kézműves udvar: Régi korok kézműves technikáival, természetes alapanyagokból (agyag, textil, bőr, gyapjú, szalma, viasz stb.) saját készítésű tárgyakat, játékszereket készíthetnek a Villa rustiácba betérők. Udvarunk különböző helyszínein egy-egy technikával, mesterséggel ismerkedhetnek meg a látogatók. A vállalkozó kedvűek vásárfiának is beillő portékák készítésével próbálhatják ki ügyességüket, türelmüket, kreativitásukat.

LINKA SÁNDOR LOGIKAI JÁTÉKOK: Fából készült, kézzel festett játékaim a gyermekek és a felnőttek logikai és vizuális képességeit fejlesztik. A tartalmas időtöltés és szórakozás garantált! Míg a szülők gondolkodnak, a kisgyerekek kedvükre építhetnek a játszószőnyegen.

MAGYAR HAGYOMÁNYŐRZŐ FAMŰVESEK: fKorabeli szerszámokkal mutatjuk be a fafeldolgozás már rég elfelejtett munkafolyamatait, az őskortól napjainkig. Szakmai vezetésünkkel, segítséggel felnőttek és gyerekek fajátékokat, medálokat, kulcstartókat stb. készíthetnek. Természetesen saját elképzelések megvalósításában is segítünk! Az alkotások ingyen elvihetők. A faműves mesterségek –asztalos, ács bognár, kádár, faesztergályos- bemutatása és a kézműves alkotótevékenység mellett szerszámkiállításunk is programunk részét képezi.

SKORPIÓ BOX CLUB rendezésében - Mini Savaria Legio Race: Mini akadálypálya gyerekeknek, vidám, játékos és korhű ügyességi feladatokkal fűszerezve, a mozgás öröméért !

ÓRIÁS DOMINÓ

PÓNILOVAGLÁS

BABASZŐNYEG: Puha szőnyeg és biztonságos játékok várják a legkisebbeket.

GYÖNGYÖSI WEKINGEK: 2008 óta minden évben részt veszünk a Savaria Történelmi Karneválon, a Kalandvár (Gayer park) rendezvényeinek egyik legkedveltebb programját kínálva a gyerekeknek. Évente mintegy 2-3 ezer gyermek tapasztalhatja meg a kenuzás élményét. Tagjaink felajánlásából, illetve pályázati keretekből igyekszünk a programban résztvevő gyerekeknek édességekkel vagy apróbb ajándéktárgyakkal kedveskedni. (2017-ben 2472 gyerkőc kenuzott velünk.)

VÁSÁROSOK

DR. BOHÓC

VÖRÖSKERESZT

a program helyszíne