részletes programkereső

Helyszín

Több helyszín mutatása

Műfaj

Több műfaj mutatása

Időpont

savaria történelmi karnevál 2017
Szombathely 2017. augusztus 24-27. Ludi Savariense
 
archívum sajtó támogatók
savaria történelmi karnevál 2017
Szombathely 2017. augusztus 24-27. Ludi Savariense

Támogatási lehetőségek, információk

Savaria-Szombathely az egyetlen település a Kárpát-medencében, ami római kori alapítása (Kr. u. 43) óta folyamatosan lakott, s egyben a mai Magyarország legrégibb városi rangú települése. E páratlan történelmi és fizikai alapokra épül legnagyobb volumenű, leglátogatottabb kulturális-művészeti eseménye a Savaria Történelmi Karnevál, melynek története évtizedekre nyúlik vissza.

Hagyományai a 60-as években gyökereznek. Pár évtizednyi szünet után 2000 augusztusában, az államalapítás ezeréves évfordulója alkalmából rendezett milleniumi ünnepségsorozat keretében Szombathely városa ismét felöltötte „ünnepi jelmezét”, három napon át tartó múltidézésre invitálva lakóit és a városba érkező látogatókat. Azóta, a 2000-es évek rendezvényei már az összművészet jegyében zajlanak, másfél évtized alatt pedig a Savaria Történelmi Karnevál a város, a megye és a Nyugat-dunántúli régió legnagyobb közönséget megmozgató ezerszínű, ám változatlanul a történelmi tematikát a középpontba állító fesztiváljává fejlődött. Évente hozzávetőlegesen 100-150 ezer ember vesz részt a rendezvényen.

Ezévben nagy pillanathoz érkezett a Savaria Történelmi Karnevál. Az idén 18. alkalommal rendeztetik meg, vagyis ebben az évben nagykorú lesz a fesztivál. A szervezők azt szeretnék, hogy a 2017-es Karnevál valóban nagyszerű esemény legyen, ahol a szombathelyiek és a város vendégei egyaránt nagyon jól érzik magukat. Ehhez szeretnénk nagy neveket megnyerni, de nagyban számítunk a helyi értékek bemutatkozására is. Egy ilyen érték az összefogás, a tenniakarás és a közösség szolgálata – amely a Karnevál szervezésének is alapgondolata.

A 18. Savaria Történelmi Karneválon szeretnénk a nagykorúságot historikusan és szórakoztató formában is megjeleníteni: érettségi találkozókra hívnánk haza a városból elszármazottakat, találkapontokat alakítanánk ki a Fesztivál idején, és alkalmat adnánk a nagy elődök után a nagy kortársak bemutatkozására is.

Mindez persze számos új programhelyszínt és látványelemet jelent több, mint 250 minőségi programmal, 23 helyszínen Szombathely belvárosában, melyek megszervezéséhez és megvalósításához külső partnerek bevonását is tervezzük. Természetesen működnek a korábbi támogatási formák is: természetben és pénzbeli hozzájárulás formájában is. (Ezekről a támogatói kategóriákról a csatolt mellékletben olvashat!)

Az új programok megvalósításában azonban új együttműködésekben is gondolkodunk. Ha fantáziát lát abban, hogy az Önök cége is ott legyen az idei NAGYjaink között, beszéljünk erről személyesen is! Időpont egyeztetés végett keressen minket az alábbi elérhetőségeken: savariaturizmus@gmail.com, vagy a 94- 510-160-as telefonszámon.

Kérjük, segítse Ön is, hogy az idei Karnevál valóban NAGGYÁ lehessen!

Grünwald Stefánia
ügyvezető, TDM menedzser
Savaria Turizmus Nonprofit Kft

Letölthető állományok

legfrissebb híreink

Karneváli krónikák!

Történt valami emlékezetes, valami klassz, vagy éppen valami megdöbbentő Önnel/Veled valamelyik korábbi Karneválon? Egy váratlan ...

Nagykorú Karnevál – Kor/határok nélkül

NAGYkorú lesz az idén a Savaria Történelmi Karnevál. Ez azt jelenti, hogy kinőtte már a ...

Elérhetőek a 2017. évi Savaria Történelmi Karnevál jelentkezési lapjai

Gőzerővel folynak a nagykorúvá váló rendezvény előkészületei! Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy elkezdődött ...