részletes programkereső

Helyszín

Több helyszín mutatása

Műfaj

Több műfaj mutatása

Időpont

Figyelem, archív tartalom! Az itt szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
« Vissza az aktuális oldalra

savaria történelmi karnevál 2017
Szombathely
2017. augusztus
24-27.Ludi Savariense
savaria történelmi karnevál 2017
Szombathely
2017. augusztus
24-27.Ludi Savariense

Volnij Don

világzenei koncert

Volnij Don
Műfaj:zene/koncert
Helyszín:Fő tér (Forum színpad)
Időpont:2017. augusztus 25. (péntek) 22:30
Időtartam: 1 óra
További időpontok:nincsenek további időpontok

Rosztov városból származó négy fős orosz-kozák együttes Volnij Don (Féktelen vagy szabad Don) néven koncertezik Európában. Igazán vérpezsdítő hangulatú koncert várható a karnevál pénteki éjszakáján.

… ha már nem születtél kozáknak, válj kozákká ! A méltósággal hömpölygő Don folyó mentén élő nép dalai, mintha tükröt tartanának e hányatott sorsú embercsoport történelmének. A szolgáló katonaemberek ritka pihenőnapjainak vigasságait, a családi hagyományokat és a szerelem szépséges gyötrelmeit éneklik meg a tangóharmonikával, balalajkával, ütős hangszerekkel kísért dalok, amelyek olykor líraiak, mint egy szelíd fodor a nagy folyó felszínén, olykor pedig dübörgően harsányak, mint egy viharos szél keltette hullám.
A Rosztov-na-Donu városából származó együttes hangszereit megszólaltató mindkét fiatalember a városban született. Grigoriy Polovinka hat éves kora óta tanul tangóharmonikázni, a helyi, Rahmanyinovról elneveztt konzervatóriumban szerzett diplomát, az egyik legrégebbi kozák férfikórus művészeti vezetője, hangszerének egyik legelismertebb mestere. Alexander Dzalashov már négy éves korában színpadon állt, énekelt és gitározott. Hivatásos zenészként húszas éveitől kezdve kutatja a különböző népi hangszerek megszólaltatásának tradícióit, vesz részt különböző népzenei projektekben, és tagja az említett férfikórus kísérő zenekarának. Hogy teljes lehessen az élmény két ifjú hölgy csengő-bongó-doromboló hangjai és táncai fokozzák a magával ragadó előadások hangulatát.
Az együttes hatodik éve járja Közép-Európa településeit, Magyarországon rendszeresen bukkannak fel a Tisza partján és a főváros klubjaiban, most pedig a nyugati végek karneváli közönsége is megmártózhat a Volnij Don zenehullámaiban.

a program helyszíne