részletes programkereső

Helyszín

Több helyszín mutatása

Műfaj

Több műfaj mutatása

Időpont

Figyelem, archív tartalom! Az itt szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
« Vissza az aktuális oldalra

savaria történelmi karnevál 2017
Szombathely
2017. augusztus
24-27.Ludi Savariense
savaria történelmi karnevál 2017
Szombathely
2017. augusztus
24-27.Ludi Savariense

Táncbemutatók a misztikus kelet világából

Táncbemutatók a misztikus kelet világából
Műfaj:tánc
Helyszín:Keleti udvar (Savaria Mozi árkádja)
Időpont:2017. augusztus 27. (vasárnap) 15:00
Időtartam: 55 perc
További időpontok:nincsenek további időpontok

• Ízisz Mozgásstúdió (Sopron) – hastáncelőadás

• Bedics Erika és táncosai (Körmend) – hastáncelőadás

• Aster és a Kőszegi Orientális Táncklub (Kőszeg) – hastáncelőadás

• Pete Lili (Szombathely) – hastáncelőadás

• Shererah Hastánc (Budapest) – törzsi és klasszikus hastánc

• Ízisz Mozgásstúdió (Sopron) – hastáncelőadás

Az Ízisz Mozgásstúdió 2009 óta működik Sopronban. Azóta a lelkes tanítványok helyi, országos és nemzetközi rendezvényeken is megmutathatták tudásukat. Több versenyen is megmérettettek eredményesen, melynek köszönhetően különdíjak, minősítések és helyezések tarkítják dicsőségfalukat. Saját rendezvényük révén is ismertté váltak, ők a Tánckavalkád rendezvénysorozat megálmodói és megvalósítói.
Az Ízisz Mozgásstúdió vezetője - Tóth-Sebestyén Ibolya (Ízisz) - Sopron első képzett hastáncoktatója, aki örömmel terelgeti tanítványait az orientális táncok színes világában. Elérhetőség: www.bellydance.hu

• Bedics Erika és táncosai (Körmend) – hastáncelőadás

Erika és táncosai évek óta rendszeresen fellépnek a Savaria Történelmi Karneválon. Csoportja jól példázza a hastánc testet-lelket ápoló jótékony hatását. Boldoggá teszi minden művelőjét kortól, alkattól függetlenül. Előadásaikon szívesen használnak különböző eszközöket, ezzel is színesebbé teszik táncukat.

• Aster és a Kőszegi Orientális Táncklub (Kőszeg) – hastáncelőadás

Aster és a Kőszegi Orientális Táncklub lehetőséget biztosít minden korosztálynak, hogy e nőies táncformával megismerkedhessen, előadásaikon a női lét örömét igyekeznek bemutatni. Kőszeg város életében aktív szerepet vállalnak, a Kőszegi Ostromnapok rendszeres szereplői.

Aster több, mint tíz éve foglalkozik hastánccal. Négy éven át a törzsi fúziós stílusban is sikeresen kipróbálta magát, de 2010-ben visszatért a klasszikus, tradicionális stílushoz, valamint érdekli az orientális tánc sokfélesége. Több országos hastáncversenyen ért el első, illetve dobogós helyezést, illetve arany minősítést. Az elmúlt néhány év versenyein Aster tanítványai is szép eredménnyel szerepeltek.

A Kőszegi Orientális Táncklub Kőszeg egyetlen hastánc csoportja, tagjai kicsik és nagyok. Elsősorban a város rendezvényein illetve a környék rendezvényin lépnek fel. A Kőszegi Ostromnapok és a Kőszegi S

züret rendszeres szereplői, valamint szervezői a Kelet Varázsa Nyugaton Hastáncfesztiválnak immár évek óta. A tavalyi évben pedig Kőszeg Város Önkormányzatának elismerését is átvehették sok éves munkájukért.

Az elmúlt néhány évben színpadra állított műsoraik, „Szulejmán köszöntése”, „A szív háreme”, „Eshta!”, és az idei „Varázsszőnyeg” középpontjába mindig a női lélek érzelmi gazdagságát állítják elsősorban a hastánc tradícióiba ágyazva, valamint látványos show-val fűszerezve. A műfaj gyakorlása számukra a tánc örömének, pozitív testi és lelki hatásának megélését jelenti, és hogy mindezzel kifejezzék saját belső világukat, azokat a női értékeket, melyek minden lányban, asszonyban jelen vannak. A hastánc szépséges világa és gazdagsága a női lélek, és szív titkainak kibontása - ezt a csodálatos sokszínűséget szeretettel adják át a kedves közönségnek.

• Pete Lili (Szombathely) – hastáncelőadás

"7 év orientális tánctanulás és tapasztalatszerzést követően igyekszem minél több országos rendezvényre, versenyre eljutni, ahol a még mindig jelentősen szűk réteget mozgató törzsi fúziós stílust tudom a magam módján népszerűsíteni a hastánc számos típusa között. Emellett lehetőségeimhez mérten a stílusba vágó workshopokon és órákon veszek részt. Két hazai inspiráló és előremozdító oktató, akik nagy hatással vannak rám és még nagyon sokat szeretnék tőlük tanulni: Lefkovics-Virág Judit, valamint Tóth Réka Anna. Akiktől eddig tanultam: Forstóber-Domán Anita, Novák Viktória, Kövesdi Andrea, Polina Shandarina, Dominika Marko, Denise Charbó, Gyenis Boglárka, Kovács Ágnes Gica, Somi Panni, Lefkovics-Virág Judit, Szmolinka Eszter Mahasti, Tóth Réka Anna, Kira Lebedeva, Violet Scrap, Balogh Andrea, Benkó Fóthy Annamária, Téglás Krisztina Haalima, daturaonline (Ashley Lopez, April Rose, Zoe Jakes)"

• Shererah Hastánc (Budapest) – törzsi és klasszikus hastánc

Sárközy Zsuzsó Shererah 13 éve hastáncol, showhastánc és törzsi fúziós ágakat képvisel, tanít, zsűrizik és rendszeresen fellép itthon és külföldön is. Egyedi stílusát az elegancia, nőiesség és a dinamizmus jellemzi. Mindene a tánc, és nemzetközileg elismert táncos. Tanítványai a hastánc mellett a tánc szeretetét és női erőt is tanulnak tőle, ezzel sugárzó kis csapatot alkotva.

a program helyszíne