részletes programkereső

Helyszín

Több helyszín mutatása

Műfaj

Több műfaj mutatása

Időpont

Figyelem, archív tartalom! Az itt szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
« Vissza az aktuális oldalra...

savaria történelmi karnevál 2017
Szombathely
2017. augusztus
24-27.Ludi Savariense
savaria történelmi karnevál 2017
Szombathely
2017. augusztus
24-27.Ludi Savariense

Honvédségi Toborzópont (Aréna u. 8. udvara)

A Magyar Honvédség a Savaria Történelmi Karnevál idején Katonai Toborzó pontot működtet az Aréna u. 8. szám alatt az udvarban.

A Toborzóponton lehetőség nyílik jelentkezni a MH szerződéses és önkéntes tartalékos állományába. Az érdeklődők tájékoztatást kaphatnak a MH Altiszti Akadémia és a MH Ludovika zászlóalj tevékenységéről, a jelentkezés feltételeiről.

A toborzóponton bemutatkozik a MH Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, MH Pápa Bázis repülőtér, MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred, és a MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központja. A bemutatkozást a fenti alakulatok eszközeiből összeállított hadtechnikai bemutató színesíti, de láthatják a Honvédség díszelgő alakulatát, hallhatják a Légierő Fúvószenekarának koncertjét is.

A helyszínen jelen lesznek a Magyar Tartalékos Szövetség – MATASZ – hagyományőrzői és a Császári és Királyi Haditengerészet Hagyományőrzői.

A Karnevál ideje alatt folyamatosan látogatható a Katonatörténeti kiállítás, amely bemutatja Szombathely katonatörténetét, a Smidt Múzeum I. világháborús hadikiállítását és a Katasztrófavédelmi és Tűzoltó Emlékhelyet.