részletes programkereső

Helyszín

Több helyszín mutatása

Műfaj

Több műfaj mutatása

Időpont

Figyelem, archív tartalom! Az itt szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
« Vissza az aktuális oldalra...

savaria történelmi karnevál 2017
Szombathely
2017. augusztus
24-27.Ludi Savariense
savaria történelmi karnevál 2017
Szombathely
2017. augusztus
24-27.Ludi Savariense

ELTE egyetemi stand

Az ELTE Savaria Egyetemi Központnak is lesz standja a Savaria Történelmi Karneválon: az Iseum előtt, a Borok utcája Városháza felőli végén. Építőjátékokkal, kvízzel, keresztrejtvényekkel, totókkal, speciális turistakalauzzal, különleges mérésekkel, erőprogramokkal, kisfilmekkel várják az érdeklődőket, akik azt is megtudhatják, mivel és hogyan játszanak a kutatók! A feladatok megoldásáért jutalom jár! Képviselteti magát Béla, a teknős, aki békésen tűri a nézegetést, és olykor lassan-lassan hajlandó kidugni a fejét a páncéljából.

A stand háromnapos állandó programjában szerepelnek:

Mesebeli keresztrejtvény, Rajzfilmek sztárjai – totó, Bogyó és Babóca – rejtvény, Mindennapi kenyerünk – totó, Szép színezők – ládányi színes ceruzával, Legyen Ön is filológus! – irodalmi kakukktojások, Földrajzi és történelmi rejtvények, Európai híres emberek – Harisnyás Pippi és társai, Idegen szavak totója – talányos szólások, Családi csomag (ahol a szülőkkel együtt lehet válaszolni): Népszerű filmek totója - kicsiknek, nagyoknak és felnőtteknek, Magyarország kvíz, Ki kicsoda? – világirodalmi társasjáték, Lehet egy kérdéssel több?, Ismeri Ön Szombathelyt?, Ókori gyalog galopp – speciális turistakalauz – feladatsor, ami Savaria emlékhelyein vezet körbe – indulás és érkezés: ELTE SEK stand – jutalomért.
Lesz továbbá: mozgó legomobil, pneumatikus építőjáték (asztalokon),személyes széndioxid lábnyom mérés (a napernyő alatt),Egy perc és nyersz! (Mivel játszanak a kutatók?),filmvetítés a sporttudomány, a gépészet és az irodalomtanítás életéből.

Időponthoz kötött programok:

- Portrérajzolás - Tóth Csaba képzőművész (péntek, szombat 10-12 óra)
- Lutor Kata és Paukovics Gergely zenés műsora (péntek 17-18 óra)
- Szkander és más erőprogramok – Kívés István, Farkas Dóra (péntek, szombat 15-17 óra)
- Funkcionális Mozgásminta Szűrés (FMS) – Ekler Judit (péntek, szombat 10-12 óra)
A szűrést - mely 7, laza utcai ruhában is elvégezhető feladatból áll - verseny és hobbi sportolóknak egyaránt ajánljuk. Segítségükkel felmérhetők azok a problémák, amelyek –
korrekció nélkül – hosszútávon sérülésre hajlamosítanak. A 7 FMS szűrőből 5, a test két oldalát külön vizsgálja, tehát képes a szimmetriát megmutatni. A kétoldali szimmetria
hiánya a legnagyobb sérülést előrejelző faktor lehet, a kompenzációból fakadó nyírás és izomerőltetés miatt. 
- Énekes műsor - Falusi Anikó tanítványaitól (vasárnap 17-18 óra)