részletes programkereső

Helyszín

Több helyszín mutatása

Műfaj

Több műfaj mutatása

Időpont

Figyelem, archív tartalom! Az itt szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
« Vissza az aktuális oldalra...

savaria történelmi karnevál 2017
Szombathely
2017. augusztus
24-27.Ludi Savariense
savaria történelmi karnevál 2017
Szombathely
2017. augusztus
24-27.Ludi Savariense

Fiatal Írók Szövetsége – Arany János időszerűsége

Fiatal Írók Szövetsége – Arany János időszerűsége
Műfaj:előadás
Helyszín:Zsidó udvar és bazár (Zrínyi I. u. 17.)
Időpont:2017. augusztus 26. (szombat) 17:00
Időtartam: 55 perc
További időpontok:nincsenek további időpontok

Miért lehet időszerű Arany János a kortárs olvasóknak? Mitől válik egy szerző kanonikussá? Mi volt ennek az útja Arany esetében? Az Arany-emlékév kapcsán ezekről az újra aktuálissá váló kérdésekről beszélget Zákány Tóth Péter és Dobás Kata.

Zákány Tóth Péter 1972-ben született. Tanított az Eötvös Loránd Tudományegyetem Összehasonlító- és Kultúratudományi, valamint XVIII–XIX. századi Magyar Irodalomtörténeti Tanszékén, a Kaposvári Egyetem Kultúratudományi Intézetében, magyar és média szakon. Tanulmányait elsősorban 19. századi magyar szerzőkről publikálta, de megjelentek írásai a kortárs irodalomról is. Az utóbbi években Kosztolányi Dezső korai líráját rendezte sajtó alá a kritikai kiadás számára. Kutatási területe a romantika kultúr- és antropológiatörténete, és az újabban egyre nagyobb teret nyerő ún. irodalmi gazdaságtan.

Dobás Kata 1983-ban született. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Összehasonlító- és Kultúratudományi Tanszékén dolgozott a Hálózati Kritikai Szövegkiadás Kutatócsoportban, ahol Kosztolányi Dezső folyóiratokban, napilapokban megjelent írásaival foglalkozott. Tanulmányai elsősorban a 19. századi magyar irodalomról jelentek meg, de rendszeresen publikál kritikákat a kortárs magyar irodalomról is. Jelenleg több kiadónál is dolgozik szerkesztőként.

a program helyszíne