részletes programkereső

Helyszín

Több helyszín mutatása

Műfaj

Több műfaj mutatása

Időpont

savaria történelmi karnevál 2017
Szombathely 2017. augusztus 24-27. Ludi Savariense
 
archívum sajtó támogatók
savaria történelmi karnevál 2017
Szombathely 2017. augusztus 24-27. Ludi Savariense

Nagykorú Karnevál – Kor/határok nélkül

Forrás: Szekeres Kriszta
Feltöltve: 2017. június 08. (csütörtök) 14:16 - Módosítva: 2017. június 08. (csütörtök) 14:28

NAGYkorú lesz az idén a Savaria Történelmi Karnevál. Ez azt jelenti, hogy kinőtte már a gyermekbetegségeit, levetkőzte kamaszos vadhajtásait és immáron mindenki szemében a város NAGYjai közé tartozik. Már felnőtt az a generáció, aki a Karnevállal együtt született! Vitathatatlan, és évről-évre igazolást nyer, hogy Szombathely legNAGYobb eseménye ez, amelyre nemcsak a szervezők, hanem a város apraja-nagyja készül, és reményeink szerint egyre több vendég érkezik ezekben a napokban Szombathelyre.

A 18. születésnap nem múlhat el nyomtalanul – erre törekednek a XVIII. Savaria Történelmi Karnevál szervezői: Szombathely Megyei Jogú Város, a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. és a csatlakozó társzervezetek, civilek és önkéntesek – hangzott el az idei rendezvény első hivatalos sajtótájékoztatóján az Iseumban.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere kiemelte, hogy a Karnevál egy jó találkozóhely, ahol különböző nemzedékek eleveníthetik fel közös szombathelyi élményeiket. A Karnevál minden értelemben kortalan rendezvény: egyrészt sokféle történelmi korszak megelevenedik ilyenkor, másrészt kicsik és nagyok, fiatalok és még fiatalabbak, szép korúak és a legszebb korban lévők számára éppúgy jó program ez a néhány nap. Ilyenkor hazatérnek az egykori szombathelyi „gyerekek” is – akár saját gyerekeikkel!

Koczka Tibor, a város kultúráért is felelős alpolgármestere bejelentette, hogy önálló standja lesz az idén az Európa Kulturális Fővárosa-pályázatnak, ahol minden szombathelyi és a város minden vendége információkat kaphat és adhat: hiszen együtt kell megálmodnunk, milyen Szombathelyt képzelünk el a következő 15-20 évben.

Csapláros Andrea kettős minőségében (múzeumigazgatóként és a Közalapítvány elnökeként is) a rendezvény szakmai programjaira helyezte a hangsúlyt. A Karnevál nevében is a „Savaria” és a „Történelmi” szó a legfontosabb, ettől egyedi ez a rendezvény. Az idei újdonságok közül kiemelte az ókori ökölvívó bemutatót az Iseum pénteki programkínálatából.

Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetőjeként fontosnak tartja, hogy a szerényebb költségvetés ellenére egy újabb színpad is üzembe lép: a Civil Korzó is kiérdemelt egy saját pódiumot. Az idén különösen sok a szombathelyi (és az exszombathelyi!) vendég és fellépő, ez a város saját értékeként jelenik meg. A legfontosabb azonban az, hogy a Berzsenyi tér átépítése miatt ismét a Fő téren vezet majd végig mindkét felvonulás, ennek megfelelően máshol és másként lehet jegyet foglalni majd a lelátókra is!

Pontos program és részletek hamarosan!

Sőt, a tervek szerint eztán naponta érdemes lesz a karnevál honlapjára fellépni – megéri!

Letölthető anyagok

Méret: 145.71 Kb
Letöltve: 65 alkalommal

legfrissebb híreink

Karneváli krónikák!

Történt valami emlékezetes, valami klassz, vagy éppen valami megdöbbentő Önnel/Veled valamelyik korábbi Karneválon? Egy váratlan ...

Nagykorú Karnevál – Kor/határok nélkül

NAGYkorú lesz az idén a Savaria Történelmi Karnevál. Ez azt jelenti, hogy kinőtte már a ...

Elérhetőek a 2017. évi Savaria Történelmi Karnevál jelentkezési lapjai

Gőzerővel folynak a nagykorúvá váló rendezvény előkészületei! Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy elkezdődött ...