részletes programkereső

Helyszín

Több helyszín mutatása

Műfaj

Több műfaj mutatása

Időpont

Figyelem, archív tartalom! Az itt szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
« Vissza az aktuális oldalra...

savaria történelmi karnevál 2016
Szombathely
2016. augusztus
25-28.Ludi Savariense
savaria történelmi karnevál 2016
Szombathely
2016. augusztus
25-28.Ludi Savariense

Történelmi témapark (Castra Militaria)

A Történelmi Témapark a katonai hagyományőrző programok helyszíneként elénk tárja és tapintható közelségbe hozza mindazt, amiről a történelemkönyvekben olvastunk, amit a dokumentumfilmekben láttunk, valamint azt is, amiről csak feltételezésekre alapozott elképzelései vannak tudósnak és laikusnak egyaránt. Hazánk legkiválóbb katonai hagyományőrzői évek óta tiszteletüket teszik az arénában Savaria ünnepén, azonban a megszokottan magas színvonalú bemutatókat prezentáló ismerős csapatokon túl idén is köszönthet újoncokat a küzdőtéren Savaria népe. Először lesz vendégünk a magyar és az osztrák buhurt válogatott, akik a középkori haditorna ma embert próbáló sportként továbbélő válfaját űzik, a X–XI. századi Magyarországot megidéző Emese Várispánság és a Toportyán Nemzetség, a Lanciarii Savarienses Szent Márton korabeli legionáriusai, a Bulgáriából érkező Legio I. Italica és a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület 11-es Huszár Tagozata, valamint a hunokat megjelenítő Sereghy Törzs.
A Történelmi Témapark izgalmas történéseit Dr. Katona Attila, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Történet- és Társadalomtudományi Intézet igazgatója, történész, és Agócs Nándor, ókortörténész, az intézet munkatársa kísérik majd tanulságos kommentárjaikkal.
A pénteki szakmai napon kedvezményes jeggyel vehet részt a Történelmi Témapark programjain az autentikus hagyományőrzés iránt érdeklődő látogató.